Οι ταξικοί και κοινωνικοί αγώνες συνεχίζονται, δεν καταστέλλονται, δεν αφομοιώνονται, δεν γίνονται ούτε εικόνα ούτε θέαμα

50 χρόνια μετά την εξέγερση στους δρόμους της Αθήνας, ο αγώνας ενάντια στο κεφάλαιο και το κράτος, στον ιμπεριαλισμό και τον φασισμό συνεχίζεται…

Ενάντια στην κρατική τρομοκρατία του Ισραήλ που δολοφονεί χιλιάδες παλαιστίνιες/ους στην ανοιχτή φυλακή της Γάζας, που ισοπεδώνει νοσοκομεία, σχολεία, σπίτια…

Ενάντια στην πολιτική της ακροδεξιάς κυβέρνησης της νέας δημοκρατίας που επιβάλλει φτώχεια, λεηλασία εργασιακών δικαιωμάτων και εγκληματοποιεί τους εργατικούς αγώνες.

Ενάντια στις δολοφονίες μεταναστών, ρομά…

Ενάντια στη βαρβαρότητα των κατασταλτικών μηχανισμών, στην προώθηση ρατσιστικών ιδεολογιών και την υπόθαλψη ναζιστικών ταγμάτων εφόδου…

Ενάντια στην πατριαρχία, τις γυναικοκτονίες, τον σεξισμό…

Ενάντια στη λεηλασία των δημόσιων χώρων με την αλλαγή της χρήσης γης, κόβοντας δέντρα και καίγοντας δάση, για να μην υπάρχουν γειτονιές, για να γίνει η φύση δρόμοι, τσιμέντο και νεκροταφεία «αιολικής ενέργειας».

50 χρόνια μετά, ο αγώνας συνεχίζεται ενάντια στην επιβολή ταξικών φραγμών με την «τράπεζα θεμάτων», την «ελάχιστη βάση εισαγωγής», τη μεθόδευση πειθάρχησης των εκπαιδευτικών με την «αξιολόγηση», αλλά και την εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Συναδέλφισσες/οι,
Στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης εντείνεται η λεηλασία των εργασιακών δικαιωμάτων μες στη δυστοπία της άγριας καπιταλιστικής αναδιάρθρωσης στην οποία κεντρικό ρόλο έχουν τα… περιώνυμα funds: αγοράζουν κολλέγια και ιεκ, όπως το fund BC Partners, το οποίο μετά τον έλεγχο των Nova–Wind, του 50% των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών Alpha και Star, καθώς και του Petcity, προχώρησε στην εξαγορά με 250.000.000 ευρώ του Μητροπολιτικού κολλεγίου και του ΙΕΚ Ακμή.

Χωρίς αντίπαλο δέος, τα αφεντικά επιχειρούν να επιβάλουν «σιγή νεκροταφείου». Ούτε ο κομματικός γραφειοκρατικός συνδικαλισμός ούτε η καρικατούρα του που κανιβάλισε την ιστορία των αγώνων του κλάδου μπορούν να διαμορφώσουν όρους για μια άλλη προοπτική. Δέσμιοι της «νομιμότητας» αναπαράγουν ψευδαισθήσεις, εγκλωβισμένοι στους ρόλους και τους μηχανισμούς του κρατικοδίαιτου κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού.

Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, χρειάζονται σωματεία βάσης για τον ταξικό αγώνα ενάντια στα αφεντικά και το κράτος, με την απελευθέρωση των εργαζομένων από μηχανισμούς και ρόλους, για μια ζωή με αξιοπρέπεια.

Την Παρασκευή στις 17 του Νοέμβρη το μάθημα δεν είναι ούτε σιωπή ούτε υποταγή.

Η ιστορική μνήμη, οι κοινωνικοί και ταξικοί αγώνες δεν είναι εικόνα, έχουν τίμημα, δεν είναι πουκάμισο αδειανό, όταν είναι στα χέρια εργαζομένων και ανέργων με ιστορική και ταξική συνείδηση, με διεθνιστική αλληλεγγύη.

Όλες/οι στην πορεία την Παρασκευή στις 17 του Νοέμβρη

Προσυγκέντρωση: Σταδίου, στο ύψος της Παλιάς Βουλής στις 2.30 μ.μ.

Αντίσταση Αυτοοργάνωση Ταξική αλληλεγγύη

Με τα σωματεία βάσης, αγώνας ενάντια στην καπιταλιστική αναδιάρθρωση